A zenekarról

Ez most nem az a THE END, amikor valaminek vége van! Ellenkezõleg: amikor valami 1992-ben Temerinben, az egykori Jugoszlávia (mai Szerbia) északi részén elterülő Vajdaság szivében elkezdõdött. Akkor némi zenei tudással és zenélni akarással rendelkező srácokként megalakitottunk egy zenekart, melyet The End névre “kereszteltünk”,  melynek honlapját most Ön is meglátogatta, és mi Önt szeretettel köszöntjük. Azóta is rendíthetetlenül zenélünk, és próbálunk hóditani Vajdaság szerte, de a határokon túl is.

De hogyan is kezdõdött ez a sikertörténet?
1992-ben, – még középiskolásként – (Kalapáti Zoltán, Vecsera László és Varga László) megalakítottunk egy rockzenét játszó triót. Gyakoroltunk, zenélgettünk. Így kezdődött The End-del, kisebb-nagyobb sikerrel. A következő évben rövid egyeztetés és megbeszélés után csatlakozott az együtteshez Balogh Tibor énekes, valamint a könnyűzenei világban nagy tapasztalattal rendelkező Varga Gyula dobos, ami arculat- és stílusváltást is eredményezett, aminek köszönhetően nem csak népszerűvé, hanem végleg stabillá és sikeressé vált együttesünk.
Ezután már öten eveztünk a könnyű/szórakoztató zene vizein, és kezdtük gazdagítani  repertoárunkat, bővíteni rajongóink számát,  közönségünk táborát. A rockosan kicsengő The End név megváltoztatása is megfordult fejünkben, de miután rájöttünk hogy ez a név már elég mélyen bevésődött az emberek tudatába és hogy a közönségünk is ragaszkodik hozzá,  hamar elálltunk az ötlettől.
Büszkék vagyunk arra és példaértékűnek tartjuk a zenekar történetébõl azt az aprócskának és mellékesnek csöppet sem nevezhetõ tényt, miszerint megalakulása óta az együttes tagjai nem cserélõdtek! Hát… ilyenről talán csak a zenetörténelem besárgult lapjain olvashatunk. És lám, itt a Délvidéken van egy együttes, amelyben 1993 óta ugyanazok a tagok zenélnek. Senki nem hagyta el, senki nem vált ki. Változtatást csak a minõség javitása érdekében tettünk: 1999-ben kiegészültünk Szabó Árpáddal, a kíváló hegedűprímással.
Sajnos 2010. december 29.-én az együttes dobosa, Varga Gyula elhunyt, azóta  új dobosunkkal, Surján Endrével próbáljuk követni a Gyulával együtt megálmodott utat…

“De vajon milyen zenét játszik a THE END, ha még a hegedű is jól illeszkedik a hangszerei közé? Nehéz meghatározni, sőt, egyszerűen nem is lehet. A THE END ugyanis mindent játszik, stílustól, műfajtól függetlenül, ám attól függően, hogy éppen mit kér a színpad, a közönség” – olvasható már 2001. július 8-a óta a www.napsziget.hu honlapon az Aktuális írasok “zene” rovat  Magyar zene a határon túlról THE END címet viselő tudósításban, amelyik azóta is olvasható a világhálón.

A zenében is jártas budapesti újságírónő, Varga Gabriella nem véletlenül írt már akkor elismerően zenekarunkról, hiszen alkalma volt látni,  hallgatni  bennünket színpadon, zenés mulatságban, buliban. Gabinak sajnos nem volt alkalma látni azt, hogy milyen hangulatot tudunk teremteni, biztosítani a lakodalmas népségnek. Nem látta a The End-et lakodalmas zenekarként. Amiről már nem csak Temerinben, Vajdaság szinte minden magyarlakta városában, településén, hanem már Szolnokon, Fertődön, Érden, Szegeden, Geszten, Nyíregyházán, Decsen, Kiskúnhalason, Kiskőrösön, Lajosmizsén és más magyarországi  településen, sőt Budapeseten is megtartott lakodalmak népsége, vendégserege   meggyőződhetett arról, hogy a temerini The End együttes nem csak a lakodalmas zene, a mulatós zene kíváló ismerője, hanem annak remek előadója, a hangulatcsinálás mestere. Ezért nem véletlen, hogy lakodalmaink vendégei közül többtől is kapunk meghívást, hogy gyermekük lakodalmában is mi legyünk a lakodalmas zenekar.

A lakodalmainkon részt vevő vendégek szerint az sem véletlen, hogy 2009-ben Szentlőrincen a lakodalmas zenekarok 4. fesztiválján megszereztük az első helyet, vagy hogy már több mint tíz évvel ezelőtt is a nagyon kedvelt, népszerű szórakoztató zenekar volt a temerini The End zenekar, hiszen a vajdasági lakodalmas zenekarok versenyén a mulatós zene, a lakodalmas zene minőséges, de élvezetes, hangulatteremtő előadásával a Közönség-díjat érdemelte ki.

A The End zenekar az eddigi majd 20 éves fennállása alatt a közönség, a lakodalmak vendégeinek minőséges szórakoztatására mindig nagyon odafigyelt,  a hat tagú együttesünk a lakodalmas zenét, mulatós zenét, slágereket, bulizó nótákat, zenéket élőben játssza, élő zenét játszik, amelyiknek mindenképpen külön varázsa is van! “Munkáltatóink”, vendégeink szerint ebben is különbözünk az egy-két-három tagú gépzenét is játszó “együttesektől”, nem csupán a vendégekkel teremtett lakodalmas hangulat kialakításában, a mulatós, a lakodalmas zenét nagyon is elfogadható minőségű szinten történő interpretálásában.

A bulizás, a mulatozás, a szórakozás, legyen az rendezvényen, vagy lakodalomban –  a temerini The End együttessel, a lakodalmas zene kiváló előadóival felejthetetlen, maradandó  élmény!

 

 

Amennyiben minőségi zenei szolgáltatásra tart igényt, kattintson az elérhetőségeinkre és lépjen velünk kapcsolatba!
KÖSZÖNJÜK!

A The End együttes tagjai:
Balogh Tibor – ének
Vecsera László – szólógitár
Kalapáti Zoltán – billentyűs hangszerek
Szabó Árpád – hegedű
Varga László – basszusgitár
Surján Endre – dobok

Volt tagok:
Kollár László (2015-ig)
Varga Gyula (1957-2010†)

2 hozzászólás: A zenekarról

 1. Gajó Róbrt says:

  Tisztelt együttes! Nagyon sajnálom Gyula kollégátok elvesztését, remélem az új dobosotokkal is nagyszerűek tudtok lenni. Sokszor hallgatlak és nézlek titeket, főleg a youtubon. Hiányolom az újabb feltöltést. Nagyon büszke vagyok rátok temeriniek.

  Tisztelettel Gajó Róbert ( Esztergom, Tát – Magyarország )

  Ui: Már nagyon sokan hallgatnak titeket az itteni emberek közül. Ajánlom titeket.

 2. admin says:

  Köszönjük Róbert!
  Nagyon jólesett olvasni az írásodat.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!