Történet

Az első 25 évünk

                Mint ahogy az a fenti cimből is kitűnik,zenekarunk idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját,tehát 1993 tavaszán ültünk a fiúkkal egy közös hajóba,amit rögtön el is inditottunk a könnyűzene tengerén,és ami hálistennek azóta is ellenáll a viharoknak,zivataroknak,hullámoknak….
 
              Egy fél évvel a közös indulásunk előtt 3 temerini álltalános iskolás kamasz (Kalapáti Zoli,Varga Laci és Vecsera Laci) megpróbált összehozni egy hármas formációt,amit The End névre kereszteltek. Néhány kissebb fellépés után úgy érezte az alapitó hármas,hogy valamilyen irányba el kéne mozdulnia a formációjuknak,mert egyébként nem nagy jövő elé néznek! Ekkor jött a képbe Varga Gyula temerini dobos,aki addigra már elég nagy könnyűzenei tapasztalattal és múlttal rendelkezett,és mivel valamilyen szinten követte a trió pályafutását, igy szinte rögtön érezte,hogy hova és miként kell belenyúlni a történetbe,hogy sikeres legyen. Korábbról kapcsolatban állt Balogh Tibor temerini amatőr énekessel,aki többszörös Aranymikrofon résztvevő és dijazott,valamint a helyi szinház táncdalénekese volt. Kétperces beszélgetés után Tibi vállalta,hogy beáll a csapatunkba és frontemberként próbál helytállni. Évek során kiderült, sikeresen!
 
             A kezdetben még rockzenét játtszó formáció immáron már zenekarrá fejlődve egy egészen más és az alapitó tagoknak szinte teljesen új műfajt kezdett művelni.Talán a legjobb meghatározás erre a könnyűzene. Hatalmas szorgalom jellemez bennünket az első pillanattól kezdve, így értelemszerűen rohamosan bővitettük zenei kínálatunkat, ami azt eredményezte, hogy fellépés fellépést követett. Hozzáállásunknak és a fiatalos,modern repertoárunknak köszönve pedig egyre több ún. rajongónk lett és sorra érkeztek a felkérések.
 
          A névváltoztatás is megfordult a fejünkben, mivel a The End-nek inkább rockos hangzása van,de gyorsan el is vetettük az ötletet,ráébredve arra,hogy ezen a néven akkorra már Vajdaság szerte ismertté válltunk.
 
          A nagyérdeműnek hála,ma már büszkén hangoztatjuk azt a nem éppen elhanyagolható tényt,hogy zenekarunk idén ünnepli a 25. születésnapját. Nem mellékes, hogy ezt a 25 évet tagcsere nélkül jártuk végig. Az öttagú zenekart a minőség javitása érdekében 1999-ben egy taggal bővitettük, Szabó Árpád hegedűprimás személyében, így onnantól már hattagú zenekarként létezik a The End. Sajnálatos tény, hogy 2010.december 29.-én Varga Gyula dobosunk,ennek a sikertörténetnek a megálmodója eltávozott az élők sorából, így helyére Kollár László került, aki 5 zenekarban eltöltött év után hagyott hátra bennünket. Ekkor lépett a zenekarba Surján Endre, aki ma is teljes odaadással koptatja a bőröket a közös sikerek érdekében.
 
           Sok zenekar követi manapság a példánkat és próbálják a hegedűt, saxofont beilleszteni a lakodalmas zenébe stb., de büszkék vagyunk rá, hogy ebben mi vagyunk az úttörők. Nagyon jól megfér egymás mellett a hegedű, dob, basszusgitár, szólógitár, szintetizátor, és a közönségünk imádja az ezzel a kombinációval elért hangzást.
 
          Nem tartozik a fő céljaink közé a különféle megmérettetéseken, fesztiválokon való részvétel, de azért néhány helyen mégis megfordultunk, nem is kis sikerrel. Büszkék vagyunk a Szentlőrincen (Magyarország) megrendezett 4.Lakodalmas zenekarok versenyén elért első helyezésünkre, valamint a Kanizsán megrendezett vajdasági lakodalmas zenekarok versenyén elért közönség és zsűri által odaitélt különdíjra.
 
         25 évnyi tapasztalat és több mint 1000 fellépéssel a hátunk mögött, ami majdnem ugyananni átzenélt éjszakát jelent, mára már magunk mögött tudhatjuk Vajdaság szinte minden magyarlakta települését, Magyarországot Soprontól egészen Nyiradonyig és Szegedtől Egerig keresztül-kasul, de megfordultunk már több romániai valamint ausztriai helyszínen is.
 
       Bármilyen hihetetlennek tűnhet, de a negyed évszázad alatt egyetlenegyszer sem történt meg a zenekarral, hogy a fellépés végeztével bármelyik szervező is elégedetlen lett volna! Nyilván nem véletlenül ragadt ránk az a pozitív jelző, hogy a hangulatteremtés nagymesterei vagyunk. Ez az ami mai napig motivál bennünket és a rengeteg felkérés, aminek sajnos csak a töredékének tudunk eleget tenni.
 
      Fontos elmondani rólunk, hogy csak és kizárólag élő zenét játszunk, természetesen mindig az alkalomhoz illőt. Az interpretációra maximálisan odafigyelvén törekszünk arra, hogy az előadott dalok minél élethűbben hangzanak fel. Zeneileg ki tudunk elégíteni minden generációt, egészen a tizenévesektől a nyolcvan évesekig. Repertoárunkon szerepelnek magyar nóták, csárdások,cigánydalok, mulatósok, örökzöldek, hazai és világslágerek… Különösen büszkék vagyunk a rockos repertoárunkra, amire egyre nagyobb igény mutatkozik mindennemű bulin, rendezvényen. Edda, Republic, Bikini, Tankcsapda, Queen, Guns’n Roses, Europe….. 
 
    Szinpadi megjelenésünkre maximálisan odafigyelve mindig az adott rendezvényhez illő, egyforma öltözetben jelenünk meg, a minél pozitívabb vizuális hatás elérése érdekében.
 
   Ha esetleg felkeltettük a Kedves olvasó érdeklődését, kérjük a elérhetőségeink egyikén lépjen velünk kapcsolatba, vagy tekintse át naptárunkat, ahol naprakész foglaltsági adatokat talál! Ne feledje, bármilyen bulira keres zenekart, mindenképp keressen meg bennünket, mert nem bizhatja a véletlenre a hangulat alakulását!!  Hisz…
 
…MINDEN JÓ HA A THE END JÓ!!